Тийнейджър взривил стадиона в Ирак

Тийнейджър взривил стадиона в Ирак | StandartNews.com

Млад джихадист, изглеждащ като тийнейджър, e взривил стадиона в Ирак. Както "Стандарт" вече писа, бомбата избухна в края на футболен мач вчера и отне живота на най-малко 65 души. Над 50 други са пострадали в кървавата баня, за която отговорност отново пое „Ислямска държава".

Трагедията се разигра около 19 ч местно време, в края на мач между аматьорски отбори по футбол в селцето Ал-Асрия, на около 40 км южно от Багдад. Свидетели разказват, че атентаторът си пробил път между събралото се множество, докато връчвали наградата на победителя в мача. След като стигнал в средата на стадиона, активирал колана си с експлозиви.

Сред загиналите са кметът на селото, един от неговите охранители и най-малко петима служители на силите за сигурност. 17 от загиналите са момчета на възраст между 10 и 16 години.

Медици от мястото съобщават, че състоянието на някои от ранените е тежко и броят на жертвите може да нарасне още повече.

Отговорност за атаката пое терористичната групировка „Ислямска държава", която дори пусна снимка на атентатора. В съобщението на групировката се посочва, че името му е Сайфулах ал Ансари, а медиите коментират, че изглежда като тийнейджър.

Една от версиите за атентата е, че нападението е било отговор на новината, че иракските войници са си върнали западния град Кубайса от "Ислямска държава".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай