Тиражът на „Шарли Ебдо“ изчерпан от ранни зори

Тиражът на „Шарли Ебдо“ изчерпан от ранни зори | StandartNews.com

Париж. Тиражът на френското сатирично списание "Шарли Eбдо" вече е изчерпан. 3 милиона броя бяха разграбени от хората само за няколко часа след пускането му. В тази връзка пред будките за вестници във Франция се извиха невиждани опашки от желаещи да си купят списанието с изображение на пророка Мохамед, който държи знак "Аз съм Шарли".

Изданието бе изчерпано по вестникарските павилиони във Франция към 7 часа по Гринуич. Много хора останаха разочаровани, че не са станали по-рано, за да се наредят на опашките.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Оказва се, че заради големия интерес към новия брой, тиражът ще бъде увеличен до 5 милиона екземпляра, съобщи Франс прес. В чужбина също има много желаещи да се сдобият с броя, показва информация на дистрибутора на "Шарли Eбдо".

Карикатурист на списанието, известен с псевдонима Луз, е автор на изображението на пророка Мохамед. Под знака „Аз съм Шарли", който той държи, има подзаглавие „Всичко е простено".

Дарения в размер на близо 1 милион евро вече са събрани от различни граждани за сатиричното издание. От тях само 250 000 евро са от гиганта Гугъл. Любопитен е фактът, че Арнолд Шварценегер и Джордж Клуни са сред почитателите на списанието, абонирали се за него. Оказва се, че първото издание на „Шарли Ебдо" ще бъде преведено на 16 езика, за да стигне до повече хора по света.

В-к "Стандарт" започна поредица от репортажи, озаглавени Je suis Charlie. Първият се нарича "Да умреш от смях в Париж" и е своеобразен разказ на Иван Филчев за това как Париж се съживява след кървавия атентат.

Прочетете първата статия в днешния брой на "Шарли Ебдо" (преведена на български) ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай