"Тимошенко е толкова зле, колкото Янукович"

"Тимошенко е толкова зле, колкото Янукович" | StandartNews.com

Берлин. Според председателят на германския Бундестаг Норберт Ламерт, изказванията, които си е позволила Юлия Тимошенко в изтеклия телефонен разговор между нея и украинския политик Нестор Шуфич, „потвърждават подозренията, че тя ще подходи към управлението на Украйна толкова зле, колкото и сваления от президентския пост Виктор Янукович".

Германският политик отбеляза, че в момента Украйна се нуждае от такъв президент, който е способен да обедини страната, предаде Der Spiegel.

В скандалния телефонен разговор, който Тимошенко не отрече, а заяви, че само едно изречение е манипулирано, според нея от руските служби, тя се заканва да хвърли атомна бомба на руснаците в Украйна, използва нецензурни изрази по повод даването на Крим на Русия и пр.

В четвъртък Тимошенко се кандидатира официално за президентските избори на 25 май. В последните няколко дни говорителят на канцлерката Меркел, а сега и председателят на парламента направиха остри коментари по адрес на Тимошенко, при положение че доскоро тя бе любимка на официален Берлин. Когато миналата есен се водеха преговорите межуд Янукович и ЕС за асоцииране на Украйна, изискването Тимошенко да бъде освободена от затвора бе на едно от първите места, като най-мощният й застъпник бе именно Германия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай