Тестът на Байдън за ковид пак положителен

Лекарят на президента твърди, че той е добре

Тестът на Байдън за ковид пак положителен | StandartNews.com

Президентът на САЩ Джо Байдън в четвъртък, 4 август, има нов положителен тест за COVID-19 и ще продължи да работи дистанционно. Това каза неговият лекар Кевин О'Конър , чието официално изявление е публикувано на сайта на Белия дом.

Според лекаря американският лидер се чувства много добре, въпреки че кашлицата го тормози от време на време. Специалистът увери, че температурата, пулсът, кръвното налягане, дихателната честота и кислородната сатурация остават напълно в нормата.

Междувременно CNN отбелязва , че състоянието на държавния глава тревожи съпругата му Джил Байдън. Според канала първата дама на САЩ е притеснена не само от борбата на съпруга си с коронавируса, но и от ниските му политически рейтинги.

„Проучванията на гражданите са мрачни, демократите се тревожат за междинните избори, критиците атакуват възрастта му. И на всичкото отгоре Байдън се зарази с COVID-19, което го отдалечи от човека, който му носи най-много комфорт“, пишат авторите на статията.

По-рано беше съобщено, че ръководителят на Белия дом призова за отмяна на присъдата срещу американската баскетболистка Бритни Грийнър , която беше осъдена в Русия за контрабанда на наркотици. Той нарече решението на руския съд неприемливо и заяви, че Вашингтон ще продължи да работи за нейното освобождаване.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай