Терорист опита да взриви Amazon

Той се е надявал да унищожи около 70% от целия интернет

Терорист опита да взриви Amazon | StandartNews.com

ФБР арестува по-рано тази седмица мъж от Тексас, който планирал терористична атака срещу един от центровете за данни на гиганта в онлайн търговията Amazon, за да унищожи интернет, предава technews.bg.

28-годишният Сет Арън Пендли възнамерявал да заложи експлозиви в център за данни на Amazon във Вирджиния. Според него, центровете на компанията обслужват ФБР, ЦРУ и други федерални агенции, предаде CNBC.

При подготовката на терористичната атака Пенди се е надявал да унищожи около 70% от целия интернет, става ясно от разследването. Очевидно той вярва, че мрежата е проектирана по такъв начин, че унищожаването на един център за данни ще доведе точно до такива последици.

Пендли привлякъл вниманието на ФБР, след като споделя плановете си за терористичния акт в популярния форум MyMilitia. Той комуникира чрез приложение за криптирани съобщения с друг човек, на когото казва, че ще използва пластмасови експлозиви за атака срещу центровете на данни на технологична компания, "за да унищожи около 70% от интернет".

Според разследването, Пендли искал да атакува центровете за данни, защото смята, че те обслужват ФБР, ЦРУ и други федерални агенции. Мъжът бил арестуван във Форт Уърт, след като получил от агент под прикритие взривно устройство и го сложил в колата си.

Съдебните документи сочат още, че Пендли е участвал в атаката на Капитолия по време на бунта от 6 януари, но според източниците, не е влязъл в сградата. Ако се докаже вината му, Пендли може да лежи 20 години в затвора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай