Терор! 50 жертви в Орландо

Терор! 50 жертви в Орландо | StandartNews.com

"Мамо, обичам те, ще умра!", гласи смс на син към неговата майка

Жертвите на кървавия терор в нощен клуб в Орландо достигнаха 50 души. Това обяви говорител на полицията пред журналисти, цитиран от "WashingtonPost". Други 53 са ранени и транспортирани до местните болници.

По-рано властите във Флорида обявиха, че са загинали 20 души, а други над 40 са ранени. Броят им обаче се увеличи за последните няколко часа.

Стрелецът вече е идентифициран

Омар Матийн на 29 години. Той е роден в Америка, живеел във Форт Пиърс. Неговите родители обаче са от Афганистан. Все още не са ясни мотивите му, но се знае, че е преминал обучение по боравене с оръжие.

"Атаката е била много добре организирана", каза Джон Мина от полицията в Орландо по повод кървавото нападение.

Около 5 сутринта SWAT (съкр. от Special Weapons And Tactics) - специалните подразделения на американската полиция са спасили над 300 заложници, съобщават световните медии. Те за държани в женската тоалетна на заведението. След което извършителят е застрелян от спецчастите.

"Ние трябва да бъдем силни и да подкрепим семействата на жертвите", обяви кметът на Орландо Бъди Дайър. И припомни, че ФБР е започнало разследване, подозирайки убитият стрелец в симпатии към ислямизма.

Припомняме, че стрелбата стана в популярен гей клуб "Пулс" около два часа след полунощ. Очевидци твърдят, че са чули между 20 и 50 изстрела.

В интернет се появиха множество клипове на окървавени тела на хора пред дискотеката.

„Напуснете Пулс и не спирайте да бягате", гласи съобщение на страницата на клуба след началото на стрелбата. Четири часа по-късно собствениците са написали ново: „В момента, в който имаме някаква информация, ще ви я кажем. Споменавайте в молитвите си всеки един, докато ние се опитваме да разберем какво е станало. Благодарим ви за посланията и любовта".

Майка получила смс от сина си, който гласял: "Мамо, обичам те, ще умра!". Той е успял да й каже в кой клуб се намира и тя се обадила на полицията, за да ги информира за случващото се. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай