Талибани нападнаха затвор, освободиха над 240 души

Талибани нападнаха затвор, освободиха над 240 души | StandartNews.com

Исламабад. Талибански екстремисти освободиха на 240 затворници, след като нападнаха затвор в северозападен Пакистан, BBC цитира местните власти.

Атаката започна с голяма експлозия в към полунощ в понеделник. След това екстремистите откриха стрелба с автоматични оръжия и хвърлиха гранати. 12 души, включително и шестима полицаи загинаха в последвалата престрелка, която продължава близо 3-4 часа.

В затвора, 5000 затворници излежаваха своите присъди, сред които и около 40 особено опасни екстремисти и членове на забранени групировки.

Първоначално облечените в полицейски униформи нападатели спряха електрозахранването на затвора и предизвикаха около 15 експлозии по оградата на затвора. Представители на талибаните заявиха, че атаката на затвора е била успешна и посочиха, че са освободили около 300 затворници. Властите по-късно потвърдиха бягството на най-малко 253-ма.

В същото време, пакистанските депутати започнаха гласуването за избор на нов президент, с което ще бъде отбелязан краят на петгодишния мандат на настоящия държавен глава Асиф Али Зардари, чиято партия изгуби парламентарните избори през май

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай