Сводник от делото Епщайн намерен мъртъв в килията си

Брунел беше обвинен в изнасилване на непълнолетни

Сводник от делото Епщайн намерен мъртъв в килията си | StandartNews.com

Френският агент на модели Жан-Люк Брунел, близък сътрудник на самоубилия се американски милиардер Джефри Епщайн, обвинен в секстърговия с малолетни, е намерен мъртъв в килията му в парижкия затвор, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Епщайн, арестуван през юли 2019 г. по обвинения в трафик на непълнолетни момичета с цел секс, беше намерен обесен в затворническата си килия в Ню Йорк през август 2019 г., докато чакаше съдебен процес за малтретиране на непълнолетни жени.

Бившият му сътрудник - 75-годишния Брунел, беше обвинен в изнасилване на непълнолетни, и арестуван по тези обвинения през декември 2020 г. Той беше освободен за кратко в края на 2021 г., но след това отново беше затворен по решение на апелативния съд в Париж.

Източник, близък до разследването съобщи, че Брунел е бил намерен мъртъв през нощта на петък срещу събота в затвора Де ла Санте. По-късно парижката прокуратура потвърди, че той е починал.

Източникът каза, че е бил намерен обесен, но това не е потвърдено от прокуратурата.

В момента полицията разследва причината за смъртта, добави източникът, като поиска да не бъде назован.

Смъртта на Брунел означава, че делото му е приключено.

До последно Брунел отричаше обвиненията срещу него. Адвокатите му Матиас Чичпортич, Мариан Абграл и Кристоф Ингрейн заявиха, че самоубийството "не е продиктувано от вина, а от дълбоко чувство за несправедливост".

Множеството случаи на жени, станали известни по делото Епщайн, които казват, че са били малтретирани във Франция, накараха френските прокурори да започнат собствено разследване. То се фокусира върху Брунел, който беше уличен в съдебни документи за изнасилване, и в набавяне на млади момичета за свой приятел.

Ан-Клер Льо Жен, адвокат на ищците, изрази „разочарование и огорчение от невъзможността да се постигне справедливост, точно както за жертвите на Епщайн.

Брунел започва кариерата си като модел и през 1978 г. участва в създаването на престижната агенция Karin Models. След това се мести в Съединените щати, където е съосновател на базираната в Маями агенция MC2.

В съдебните документи в САЩ Вирджиния Джуфре, ключов ищец срещу Епщайн, го обвини, че я е използвал като "сексуална робиня" и каза, че е била принудена да прави секс с известни политици и бизнесмени, включително Брунел. Според показанията й Брунел е водил 12-годишни момичета в САЩ за своя приятел Джефри Епщайн.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай