Светът се стича в Гърция. Какви рекорди очакват в страната?

Климатът и почвата са подходящи за манго, ананас и авокадо

Светът се стича в Гърция. Какви рекорди очакват в страната? | StandartNews.com

Бизнесът в Гърция очаква много силен туристически сезон. Сключени са договори за рекорден брой круизни кораби. Изключително обнадеждаващи са резервациите за круизен туризъм, като Гърция се превръща в топдестинация за тази година, заяви министър Василис Кикилиас, цитиран от БНР.

Очаква се годината да бъде рекордна. Интересът към Солун например се е увеличил с 300%, като първият круизен кораб с американски туристи вече акостира на пристанището.

Гръцките острови привличат толкова голям интерес, че на Миконос и Санторини се налага да бъде регулиран броят на пристигащите кораби. Има дни, в които е невъзможно да се обслужат всички туристи, които се намират на двата острова. В експлоатация са и нови пристанища.

Родос и Корфу също изискват някаква регулярност на круизните кораби.

Милионите туристи тази година ще имат възможност да опитат и от цитрусови плодове, произведени в Пелопонес. Фермерите там промениха палитрата на отглежданите култури, като се оказа, че климатът и почвата са подходящи за манго, ананас и авокадо. Местните фермери работят по европейска програма, като дори вече са сключени първите договори за износ на търсените цитруси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай