Световна сила взе ключово решение за Украйна!

Думите на японския премиер

Световна сила взе ключово решение за Украйна! | StandartNews.com

Една от най-силните икономики в света заяви категорична позиция относно ситуацията в Украйна.

Японският премиер Фумио Кишида заяви, че събитията на международната арена тласкат света и страната му към решителни и неочаквани действия. По-специално, Япония е взела решение да промени отбранителната си позиция.

Той направи това изявление преди срещата с президента на САЩ Джо Байдън, която ще се състои след няколко дни, съобщава CNN. В тази връзка ръководителят на японското правителство припомни войната на Русия срещу Украйна и ситуацията в Близкия изток.

„Докато сме свидетели на агресията на Русия срещу Украйна, на ситуацията в Близкия изток, както и на ситуацията в Източна Азия, ние сме изправени пред исторически повратен момент. Ето защо Япония реши фундаментално да укрепи своите отбранителни способности и ние значително променихме политиката за сигурност на Япония на тези фронтове“, казва той.

Кишида подчертава, че Япония много внимателно следи сътрудничеството между Русия и КНДР. Той нарече това сътрудничество "тревожно от гледна точка на международния ред и стабилност".

Премиерът отбелязва, че пред лицето на нарастващите предизвикателства в сферата на сигурността, японско-американският съюз става "все по-важен".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
17 Коментара
Ddfgf
преди 3 седмици

Дръпнатите да не се дървят много, че двете бомби, които гризнаха от хамериканците са като пиратки на фона на това, което имат руснаците. А стигне ли се до там нито Русия ще я има нито пък света.

Откажи
С И С
преди 2 седмици

Какъв си ти бе ИДИОТ!?Само да мръдне на криво ЦАРВЪЛА путин и ще го заровят в КРЕМЪЛСКИЯ БУНКЕР.Разбра ли ГЛУПАКО???

Откажи
Се тая
преди 2 седмици

Кой ще го зарови бре,цървул скъсан???Многоцветните педали в Европа ли или такива травестити като теб.Много сте силни в нета,ама дойде ли ви някой руснак и ще се го гуша в г..на!Паляци!

Откажи
Mahno
преди 2 седмици

Много си отворен бе, като на стар кенеф врататa

Откажи
Mahno
преди 2 седмици

Горното беше за С И С

Откажи
Обективен
преди 2 седмици

Тежък е руският дух: не можеш да дишаш, нито да летиш." - Александър Блок. "Московия е Русия на тайгата, монголска, дива, зверска." - Алексей Толстой." "Те (руснаците)⁴не са хора, а грубияни, дива орда, убийци и злодеи." - Михаил Булгаков. „Най-важният признак за успеха на руския народ е неговата садистична жестокост". - Максим Горки. „Хора, които се скитат из Европа и търсят какво могат да унищожат. Унищожават за забавление.“ - Фьодор Достоевски. „Руснаците са готови да умрат за една кисела краставичка и за световната революция.“ – Исак Бабел.

Откажи
Сузи
преди 2 седмици

Нищо не цитираш от Чайковски, или Щирлиц?

Откажи
Katysan
преди 2 седмици

Путин - цървул?🙂 Тези вицове ги разказвайте на Байдън. Не че ще схване шегата.

Откажи
Бъз
преди 2 седмици

Mъча да се сетя коя от войните през последните 150 г. е започнала. Сещам се за няколко от последните 200г. които е завършила.

Откажи
Румен
преди 2 седмици

Трай , Бе Цървул !!!! ✅ ПУТИН , МОЖЕ ДА ИЗТРИЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ ОТ КАРТАТА , КОГАТО СИ ПОИСКА !!! ✅

Откажи
БИВША ФАШИСТКА ДЪРЖАВА ПОДКРЕПЯ НЕОФАШИЗМА В УСРАЙНА..... Е ТОВА КАКВО Е.....????????!! 🤕 🤕 🤕 🤕 🤕
преди 2 седмици

Ще, ще ама слабоумниците атлантици ще си получат това за което се дървят фашизоид нещастен........ 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕👌👌👌👌👌

Откажи
Жорката
преди 2 седмици

Мнооого отдавна редица руснаци са казали на света с какво изродено племе си има работа. Руснаци, не някакви други. Нас ни успиваха и надъхваха с "широката руска душа", докато нормалните народи знаеха, че руснакът е уродлаво същество - алчно (Л.Толстой го е казал), болно и лудо (Ф.Достоевски), озверяло в желанието си да отнеме от другите, докато то самото не умее да развива това, което има.

Откажи
Жорката
преди 2 седмици

Е, ти пък на какво се радваш е неуспял в живота си ненормалник?! Кефиш се, че Путин щял да унищожи света....А ти на Марс ли жинееш бе непрокопсанико.

Откажи
Бъз
преди 2 седмици

Самураите май забравят че тяхната конституция им разрешава само сили за териториална самоотбрана. А и техните острови не могат да запълнят Марианската падина. Сещам се че и югоизточна Азия има какво да им връща.

Откажи
Секуро
преди 2 седмици

Япония-силна икономика ?!Айде,бе...

Откажи