Свещеник в Сената се моли за край на блокадата

Свещеник в Сената се моли за край на блокадата | StandartNews.com

В седмия ден на бюджетната криза в американския Сенат се обърнаха за помощ към Бог, писа вестник "Либерасион". Откакто страната е блокирана заради бюджета, молитвите на свещеника, който открива всеки ден парламентарното заседание, стават все по-горещи.

"Господи, дай на американските конгресмени силата да прекратят парализата на федералните институции. И да се държат като възрастни". Това е всекидневното послание на свещеника на Сената, 64-годишния Бари Блек. "Имай милост към нас, Господи, и спаси ни от тази лудост", казва бившият офицер от морската пехота, член на Адвентистката църква от седмия ден.

Междувременно висш китайски държавен служител предупреди САЩ да направят всичко възможно, за да избегнат обявяване на фалит по държавния дълг на страната. "Китай, в качеството си на най-големия американски кредитор, е силно загрижен за развитието на бюджетната криза в САЩ", заяви заместник-министърът на финансите на Китай Жу Гуангао. Вашингтон трябва да договори таванът за увеличаване на дълга на страната до 17 октомври. В противен случай САЩ ще бъдат принудени да обявят фалит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай