Свалиха безпилотен самолет над Израел

Свалиха безпилотен самолет над Израел | StandartNews.com

Ерусалим. Израелските военновъздушни сили свалиха неидентифициран безпилотен самолет, след като е навлязъл във въздушното пространство на страната.

Представители на армията посочват, че летателният апарат е изминал над 50 км над израелската пустиня Негев, преди да бъде свален, предаде радио „Гласът на Америка”.

Говорителят на израелската армия Авитал Лейбович уточни, че безпилотният самолет, насочващ се към Израел, е бил забелязан в събота сутринта и незабавно са били изпратени изтребители, за да го прихванат.

Летателният апарат бе свален над ненаселена горска местност в близост до границата със Западния бряг. Местните медии посочват, че самолетът не е носел оръжия и се предполага, че е бил пуснат от базираната в Ливан въоръжена групировка „Хизбулла”, която се ползва с подкрепата на Иран,предаде ИТАР-ТАСС.

Предполага се, че летателният апарат е изпълнявал разузнавателен полет и е проверявал готовността на израелските сили за противовъздушна отбрана.

Военните започнаха да изучават останките от сваления летателен апарат и посочват версията за иранския му произход. Експертите засега не могат с точност да посочат, откъде е излетял самолетът, но отхвърлят версията, че е бил пуснат от екстремисти в Ивицата Газа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай