Строго секретно:Путин и Байдън разговарят чрез защитена видеовръзка

Срещата е закрита за медии

Строго секретно:Путин и Байдън разговарят чрез защитена видеовръзка | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин и американският му колега Джо Байдън започнаха двустранни преговори, които за първи път се провеждат под формата на телеконферентна връзка, съобщава ТАСС.

Отбелязва се, че разговорът на политиците се осъществява чрез специална защитена видеовръзка. От Кремъл казаха, че тя е създадена по време на предишните администрации, но днес се използва за първи път.

Руският лидер се свърза с американския президент от резиденцията си в Сочи . Путин пристигна там от Ню Делхи , където беше на посещение. Настоящият контакт на президентите е петият, откакто Байдън встъпи в длъжност. Путин и Байдън разговаряха по телефона три пъти, а също така се срещнаха в Женева на 16 юни.

По-рано беше съобщено, че разговорите между държавните лидери ще се проведат в закрит режим за пресата. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че Путин и Байдън ще обсъдят двустранните отношения между Москва и Вашингтон, които са в плачевно състояние. Според него политиката ще засегне и темата за напрежението около Украйна и придвижването на силите на НАТО към границите на Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай