Стрелба по заподозрените за атаката срещу "Шарли ебдо"

Стрелба по заподозрените за атаката срещу "Шарли ебдо" | StandartNews.com

Париж. Френската полиция е открила стрелба по двамата заподозрени за терористичната атака срещу сатиричното списание "Шарли ебдо" преди два дни. В момента полицията е обградила двамата братя Шериф и Саид Куаши в град Дамартен-ан-Гьол във френската област Ил дьо Франс, твърдят от френското министерство на вътрешните работи. 

По-рано имаше информация, че двамата братя са откраднали кола, след което се е стигнало до полицейско преследване по националната магистрала на 50 километра северно от Париж. BBC съобщава за един загинал при престрелката и няколко ранени. Иформацията за жертви обаче е отречена от властите. Съобщава се, че двамата са ограбили и бензиностанция в близост до града, в който се намират в момента.

Според вестник CNN двамата заподозрени са взели поне един заложник и го държат във фабрика. Tочният брой на заложниците обаче остава неизвестен. Властите в град Дамартен-ан-Гьол са помолили местните хора да не напускат домовете си.


Сутринта полицейски бусове са пристигнали в зона на 90 километра североизточно от Париж. Пет хеликоптера летят над индустриалната област. 

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай