"Стената на позора" за неваксинираните

Изралският парламент ги назовава по имена

"Стената на позора" за неваксинираните | StandartNews.com

Израелският парламент прие закон, който позволява на правителството да споделя самоличността на хората, които не са ваксинирани срещу коронавируса, с други власти, което поражда опасения относно неприкосновеността на личния живот на тези, които се отказват от имунизация, информира "Франс прес".

Мярката, която беше приета с 30 гласа "за" и 13 "против", дава на местните власти, генералния директор на министерството на образованието и някои от социалното министерство правото да получават имената, адресите и телефонните номера на неваксинираните граждани.

Целта на мярката - валидна в продължение на три месеца или до обявяването на края на COVID-19 пандемията - е "да даде възможност на тези органи да насърчават хората да се ваксинират, като лично се обръщат към тях", се казва в изявление на парламента.

Израел, страна с 9 млн. души население, е приложил до момента двете препоръчителни дози от ваксината на Pfizer/BioNTech срещу коронавируса на приблизително една трета от населението си.

Докато излиза от блокадата, Израел ограничава определени услуги, включително достъпа до фитнес зали и хранене в заведения на закрито, само до ваксинираните, като дава така наречения зелен паспорт на напълно имунизираните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай