Става страшно. Терор и в Брюксел

Атентаторът крещял "Аллах акбар"

Става страшно. Терор и в Брюксел | StandartNews.com

Става страшно. Терор и в Брюксел. Двама шведи са застреляни в белгийската столица, където тази вечер се играе евроквалификацията между двете страни по футбол.  Главната версия на полицията е ислямистка следа, съобщи „Льо Соар“.

Сайтове разпространиха видеоклипове, пуснати от стрелеца, който е на свобода. В тях се споменават организациите "Ислямска държава" и "Ислямски халифат".

Стрелецът е бил облечен с оранжева жилетка и е носил бяла каска. Нападателят слязъл от скутер и стрелял няколко пъти. Няколко души побягнали и успели да се укрият. Двама от феновете на шведския национален отбор обаче са загинали.

Според очевидци терористът е крещял "Аллах акбар", докато е извършвал акта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Анна
преди 6 месеца

Вижте какво е написал след стрелбата: След като извика "Аллах акбар", нападателят откри огън. След това бягството на борда на мотоциклет. Но няколко минути след стрелбата същият нападател публикува видео, в което поема отговорност за екшъна с видео в социалните мрежи: „Аз съм Абдеслам Джилани , отмъстих за мюсюлманите. Вече убих трима шведи. за вяра и ти умираш за вяра. Готов съм да посрещна Бог щастлив и спокоен."

Откажи