Сряда,

Сърбия на нокти! Вучич обявява важно решение

От: Редакция -
38666
Сърбия на нокти! Вучич обявява важно решение
A
A
A

Сръбският президент Александър Вучич ще обяви името на новия премиер до 48 часа, съобщава сръбският „Телеграф“. Това обяви самият той след резултатите от заседанието на президиума на дясната Сръбска прогресивна партия, съобщи БНР.

„Съгласно конституцията ще обявя предложението си в рамките на 48 часа – в петък вечерта или в събота сутринта“, каза Вучич, отбелязвайки, че президиумът е обсъдил две кандидатури за поста министър-председател – на предишния премиер Ана Бърнабич и кмета на Нови Сад Милош Вучевич.

По думите на президента президиумът на партията е отказал да избере чрез гласуване кандидатурата на новия министър-председател, като е предложил на президента той сам да избере новия ръководител на правителството, както е предвидено в конституцията.

„И двамата – Ана Бърнабич и Милош Вучевич – при всички случаи ще бъдат част от новото правителство“, подчерта президентът.

По-рано Вучич обеща да обяви името на новия премиер на партията на 19-21 август, като добави, че крайният срок за съставяне на правителството е 2 ноември. На 18 юли Вучич обяви края на консултациите с партиите относно кандидатурата на премиера, като обясни, че в момента се разглеждат 3-4 кандидатури за този пост. На 2 август премиерът Бърнабич обяви, че дясната Сръбска прогресивна партия започва консултации относно кандидатурата на новия министър-председател и състава на кабинета на министрите.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com