Спешно от Байдън, какво нареди

Във връзка с изтеклите секретни документи

Спешно от Байдън, какво нареди | StandartNews.com

Джо Байдън спешно нареди проверка на 21-годишния служител на американската Национална гвардия Джак Тейшейра относно изтеклите секретни документи на Пентагона.

"Наредих на Министерството на правосъдието да установи защо въобще той е имал достъп до секретни документи. Това първо. И второ, да се фокусира основно към мащаба на изтеклата информация. Няма начин да се предскаже колко дълго ще продължи това разследване, но мисля, че ще стигне до дъното на нещата по-бързо от очакваното", каза президентът на САЩ, предаде БНТ.

ВИЖ ОЩЕ: Байдън изнерви Русия! Неочаквано предложение

Най-малко 15 години затвор очакват Тейшейра, ако бъдат доказани обвиненията срещу него за изтичане на секретни документи от Пентагона. Вчера той се яви пред съда в Бостън, където му бяха повдигнати обвинения в незаконно разпространение на информация, касаеща националната сигурност на Съединените щати.

Тейшейра разпространи десетки документи, разкриващи оценките на Вашингтон за войната в Украйна, както и секретна информация за съюзниците на Съединените щати. От Киев обявиха, че разпространените документи не разкриват ключови данни.

ВИЖ ОЩЕ: Истина? Сензационно решение на Джо Байдън

Случаят Пентагона Лийкс повдигна въпроси за начина, по който се работи и се съхранява класифицирана информация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай