Спешен призив от Путин, към кого е

Реч на руския президент

Спешен призив от Путин, към кого е | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин призова днес Федералната служба за сигурност (ФСС) да противодейства по-активно на, по думите му, разрастващата се шпионска и подривна дейност срещу Русия на Украйна и Запада, предадоха Ройтерс и БТА.

В реч пред служителите на ФСС Путин заяви, че службата трябва да предотвратява влизането на руска територия на "диверсионни групи" от Украйна, да затегне мерките за защита на критичната инфраструктура и да пресече всякакви опити на западните разузнавания за възраждане на по думите му терористични и екстремистки клетки в Русия.

"Западните разузнавания традиционно винаги са работили активно в Русия, а сега са хвърлили срещу нас допълнителен кадрови, технически и друг ресурс. Нужно е да отговорим по съответния начин", каза Путин.

Той даде указания на ФСС да пресече потоците на незаконно оръжие към Русия и да подобри сигурността в четирите области на Украйна, които Москва частично превзе и които обяви за своя територия, ход, непризнат от повечето държави по света.

Путин каза още, че Федералната служба за сигурност взема активно участие в конфликта в Украйна, включително с действия в тила на противника, предаде ТАСС.

Служителите решават "сложни и нестандартни оперативни задачи, охраняват държавната граница, борят се активно с тероризма, организираната престъпност, корупцията и екстремизма", отбеляза той и им благодари за работата както на "предна линия - в освободените територии и фронтовата зона", така и "в тила на противника".

Путин разпореди на ФСС и да пресича използването на социалните мрежи за въвличане на граждани в екстремистка дейност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай