Петер Келнер щял да се пенсионира на Карибите

Той беше много тих, дори невзрачен човек, казва за собственикът на bTV министър на Британските Вирджински острови

Петер Келнер щял да се пенсионира на Карибите | StandartNews.com

Загиналият в катастрофа с хеликоптер собственик на Би Ти Ви Петр Келнер е имал намерение да се пенсионира и да се установи за постоянно на Британски Вирджински острови, научи ПИК. Именно там е прекарал няколко дни преди да се насочи към Аляска на хелискийнг - изкачване с хеликоптер до високи върхове и спускане по склоновете.

Плановете на най-богатия чех разкрива министърът на природните ресурси, труда и имиграцията на страната Винсент Уитли, цитиран от чешкия сайт Novinky.cz. 

"Бях изключително натъжен, когато научих за смъртта на господин Келнер. Той беше много скромен, тих, даже невзрачен човек. Ако не знаете кой е, сигурно бихте го взели за обикновен турист. Миналата седмица го видяха да се наслаждава на чаша кафе в един от заливите", коментира трагичния инцидент, при който загинаха още четирима души, членът на правителството на разположените в Карибско море острови.

По думите му милиардерът, към която инвестиционна група PPF е СМЕ - собственика на Би Ти Ви Медия Груп, е приемал като свой втори дом третия по големина и население остров - Вирджин Горда, и го е посещавал всяка година.

"Той очакваше с нетърпение да се пенсионира и Вирджинските острови в даден момент да се превърне в негов постоянен дом", добави Уитли. Министърът също така споделя, че местните са се отнасяли с огромно уважение към Келнер, тъй като е показвал любовта си към островите с дела, без излишен шум. Политикът дори дава конкретен пример - преди четири години чехът подпомогнал възстановяването на Британските Вирджински острови от пораженията, нанесени от опустошителните урагани Ирма и Мария.

"Той прие възстановяването на остров Вирджин Горда като своя лична кауза. Осигури строителни материали, генератори, хладилници, лед и всички други необходими неща и ги дари на местните хора. Благодарение на неговите усилия редица къщи бяха ремонтирани и много хора успяха да се върнат към нормалния си живот", разказва пред чешката медия Уитли.

Собственикът на Би Ти Ви дори е инвестирал в придобиването на ресторант в курорта Саба Рок Айлънд. 

Миналия уикенд хеликоптерът, нает от чешкия милиардер и компанията му се разби на около 34 километра югоизточно от град Палмър на склон, близо до ледника Кник. Само един от групата оцеля - това е Дейвид Хорват. Сноубордистът все още е в болница в тежко състояние. След като се стабилизира ще бъде разпитан. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай