Смут в Щатите! Защо Байдън бил уплашен

В Белия дом се ядосаха на публикации

Смут в Щатите! Защо Байдън бил уплашен | StandartNews.com

Президентът на САЩ Джо Байдън от страх е отложил саботажа на газопроводите "Северен поток" от юни за септември 2022 г. Това твърди американският разследващ журналист Сиймур Хърш, цитиран от ТАСС.

"Да, направиха го към края на учението BALTOPS (през юни 2022). Но в последния момент Белият дом се уплаши. Президентът каза, че се страхува да го направи. Той промени решението си и издаде нова заповед, така че да има възможност за дистанционно взривяване на експлозивите по всяко време", заяви той в интервю за германския всекидневник "Берлинер Зейтунг".

"Джо Байдън реши да не взривява газопроводите през юни. Но през септември нареди това да бъде направено", добави журналистът.

Според статия на Херш, публикувана на 8 февруари, експлозиви са били заложени под руските газопроводи "Северен поток" 1 и 2 от водолази на военноморските сили на САЩ с помощта на норвежки специалисти под прикритието на военното учение BALTOPS 22 през юни миналата година. Анонимен източник твърди, че американският президент лично е разрешил операцията след девет месеца дискусии с представители на администрацията, отговарящи за въпросите по сигурността.

Адриен Уотсън, говорител на Съвета за национална сигурност към Белия дом, подчерта, че историята на Хърш е напълно фалшива и пълна измислица.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай