Смъртник задействал осмия взрив в Шри Ланка при ареста му

Властите разкрили кои са организирали серията от терористични атаки на Великден

Смъртник задействал осмия взрив в Шри Ланка при ареста му | StandartNews.com

Осмият взрив в Шри Ланка е задействан от самоубийствен атентатор и в резултат от него са загинали трима полицейски служители, предава AFP, като се позовава на информация от местните власти. Нападателят е задействал адска машина при влизане на полицията в дома му в северно предградие на столицата Коломбо. Служителите на реда идвали да арестуват мъжа. Експлозията е станала причина за рухване на втория етаж на сградата, в резултат на което са загинали полицейските служители. Това е последният, осми взрив, които разтърсиха столицата на Шри Ланка през последните часове.
Според различни оценки жертвите на поредицата експлозии са 185 души, сред които най-малко 35 чужденци, включително от САЩ, Великобритания и Нидерландия. Още 500 са ранени. Информация за пострадали или загинали българи няма, потвърдиха от МВнР в София.

Междувременно военият министър на Шри Ланка  Рувана Вийевардена заяви, че самоличността на организаторите на серията атентати е установена и се прави всичко възможно те да бъдат заловени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай