Смразяващият циклон в САЩ отслабва

Смразяващият циклон в САЩ отслабва | StandartNews.com

Вашингтон. Рекордно ниските температури, предизвикани от северния циклон, известен като полярен вихър, ще започнат да се нормализират, съобщи Националната метеорологична служба на САЩ.

Междувременно метеоролозите съобщават за силни валежи и опасност от наводнения.

До момента са регистрирани 21 смъртни случая в САЩ вследствие на студовете. В някои части на страната градусите паднаха до минус 48 градуса.

Най-засегнати са щатите в Средния Запад и североизточната част на страната. От минус 23 градуса по Целзий в Атланта до минус 48 градуса в Минесота варират температурите в САЩ.

В редица райони на страната температурата в продължение на няколко дни бе с 14-15 градуса по Целзий под нормите. Вследствие на аномалиите в няколко района на САЩ температурите бяха по-ниски, отколкото в Антарктика.

Новите температурни рекорди включваха щата Алабама (минус 14 градуса по Целзий), Тенеси (минус 17), Арканзас (минус 13). В столицата на САЩ Вашингтон температурата във вторник падна до минус 12 градуса по Целзий, а през сряда се очаква да достигне минус 6.

През последните няколко дни занятията в редица училища бяха отменени, а хиляди полети бяха анулирани. По оценки на метеоролозите студеното време е засегнало около 200 милиона души от 300-милионното население на САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай