Смразяващи думи! Ердоган съсипа Макрон

Какво каза турският президент за колегата от Франция

Смразяващи думи! Ердоган съсипа Макрон | StandartNews.com

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган определи френския президент Еманюел Макрон като "нечестен политик, който няма необходимата квалификация да управлява държавата“, цитира думите му телевизионният канал Habertürk.

"Повярвайте ми, човекът, който е начело на Франция, няма квалификацията да бъде на този пост. Говоря открито и тези думи ще стигнат дотам [до Париж].

Той е нечестен, а ние искаме международната политика да бъде изградена върху честност. Без нея няма доверие", заяви Ердоган. Турският лидер отбеляза, че в момента Макрон "е загубил доверие в парламента и му остава само президентството".

Ердоган сподели, че е имал много срещи с Макрон, както лични, така и на международни събития. И по тях си е направил заключение, че френският президент "не е бил честен“, предаде "Фокус".

"Франция продължава да губи доверие, включително на международната арена“, допълни Ердоган. Той отбеляза, че Франция експлоатира африканските страни, но отношенията с тях са на ръба на разрив.

"Мали сега е в пълен разрив с Франция. Буркина Фасо даде краен срок на французите, като заяви, че не иска да вижда френски войници в страната до месец. Мисля, че Того ще направи същото“, смята турският лидер. Париж, по думите му, губи Африка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай