Служебният министър на Македония ще изпълнява няколко функции

Служебният министър на Македония ще изпълнява няколко функции | StandartNews.com

Новият служебен македонски премиер Емил Димитриев ще бъде едновременно и министър на вътрешните работи и министър на социалната политика, предава електронното издание МКД, цитирани от Агенция "Фокус".

Ако опозиционният СДСМ се върне в състава на служебния кабинет, тогава двата поста ще бъдат заети от неговите представители Оливер Спасовски на вътрешните работи и Фросина Ременски - Ташевска на труда и социалната политика.
За министър на отбраната е определен Зоран Йолевски, на правосъдието Аднан Яшари, на външните работи Никола Поповски, на финансите Зоран Ставревски, на икономиката Беким Незири, на земеделието, горите и водното стопанство Михаил Цветков, на здравеопазването Никола Тодоров, на образованието и науката Абдилаким Адеми, на местното самоуправление Лирим Шабани, на културата Елизабета Канческа - Милевска, на информационното общество и администрацията Марта Арсовска - Томовска, на транспорта и връзките Владо Мисайловски и на околната среда Нурхан Изаири.

За министри без ресор са избрани Владимир Пешевски, Фатмир Бесими, Муса Джафери, Фуркан Чако, Неждет Мустафа, Веле Самак, Бил Павлевски, Джери Наумов и Горан Мицковски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай