След "Панамагейт": Камерън иска нов данъчен закон

След "Панамагейт": Камерън иска нов данъчен закон | StandartNews.com

След като британският премиер Дейвид Камерън се оказа замесен в "Панама пейпърс", той прави опит да изчисти името си с ново законодателство. Камерън предлага нов  данъчен закон във Великобритания, провокиран от последните офшорни разкрития.

Идеята на Камерън предвижда компаниите да бъдат подсъдни, ако техни служители са подпомогнали укриването на данъци, съобщават британски медии. 

Вчера британският премиер публикува данъчните си декларации в опит да сложи край на въпросите за финансите си, предизвикани от споменаването на покойния му баща в т.нар. "Панамски документи". Разкритията, че бащата на Камерън е създал офшорна фирма, доведоха до искания за оставката на премиера.  Той предприе необичайната стъпка да разкрие обикновено поверителната информация, след като заяви, че е трябвало да следи по-внимателно как семейството му урежда плащането на данъците си.

Очаква се по-късно днес Камерън да представи пред парламента своята законодателна идея и да отговори на въпроси на депутати за собствените си доходи и данъци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай