След едночасов разговор: Байдън с предупреждение към Путин

Двамата разговаряха за украинската криза

След едночасов разговор: Байдън с предупреждение към Путин | StandartNews.com

Американският президент Джо Байдън е предупредил Путин, че ако започне инвазия в Украйна, тогава САЩ и техните съюзници и партньори ще реагират решително и ще причинят сериозни щети на Русия. Това съобщи Белият дом след телефонния разговор между двамата държавни глави, продължил малко над час, предаде "Дарик".

„Президентът Байдън повтори, че по-нататъшно руско нахлуване в Украйна ще доведе до широко разпространено човешко страдание и ще намали позицията на Русия“, съобщи Белият дом, добавяйки, че Байдън е бил пределно ясен пред президента Путин, че макар САЩ да остават готови да се ангажират с дипломация, те са еднакво подготвени и за други сценарии в тясна координация с техните съюзници и партньори.

Американският лидер проведе разговора от резиденцията си в Кемп Дейвид, щата Мериленд.

Както съобщи по-рано руският президентски говорител Дмитрий Песков, инициативата за разговора е на Вашингтон, а заявката бе предшествана от писмено обръщение от американска страна.

Преди това президентите на Русия и Съединените щати проведоха телефонен разговор в края на миналата година. На 7 декември те разговаряха чрез видеоконферентна връзка. Първата среща лице в лице между Путин и Байдън като държавни глави се състоя в Женева през юни 2021 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай