Скандал! Шок новина за новия премиер на Франция

С какво е свързана тя

Скандал! Шок новина за новия премиер на Франция | StandartNews.com

Френският президент Еманюел Макрон вече назначи 34-годишния министър на образованието Габриел Атал за нов министър-председател в момент, в който Макрон иска да даде нов тласък на втория си мандат преди изборите за Европейски парламент, съобщиха френски медии, цитирани от Ройтерс. 

Смяната на премиерския пост няма непременно да доведе до промяна в политическия курс на страната, но дава сигнал за желание да се подобрят шансовете на центристката партия на Макрон на европейските избори през юни след общественото напрежение във връзка с пенсионната и миграционната реформи. Според проучвания партията му за момента изостава след крайнодясната формация на Марин Льо Пен с около 8 до 10 пункта.

Един от най-популярните политици в страната според последните проучвания на общественото мнение, Атал се проявява като интелигентен министър, който се справя с лекота в радиопредавания и в парламента. Той ще бъде най-младият министър-председател на Франция и първият премиер - открит гей.

Габриел Атал прави каминг-аут малко след като влиза в правителството през 2018 г. и оповестява гражданския си съюз с настоящия лидер на "Обнови Европа" и вероятен водещ кандидат на "Ренесанс" за европейските избори през 2024 г. Стефан Сежурне. Двамата политически лидери вече не са във връзка, но никога не са потвърждавали публично раздялата си. Сежурне, който е известен с това, че защитава личния си живот, отказа да коментира статуса на връзката им за материал на "Либерасион".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Мария
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Откажи