Петък,

Скандал. Медсестри удрят половин доза, другото продават

От: Редактор -
605
Скандал. Медсестри удрят половин доза, другото продават
A
A
A

Голям скандал избухна в Турция заради ваксина;ията.

Неотдавнашно разследване на три медицински сестри, обвинени в продажба на фалшиви ваксини, разкри по-страшна реалност. Доклад на държавната телевизия TРT Хабер разкри, че заподозрените са инжектирали половината от съдържанието на ваксините, а останалото количество са  продавали.

Медицинските сестри са работили в частна болница и са приложили по половин дози ваксини срещу COVID-19 на неизвестен брой хора.

Заподозрените са обвинени в продажба на дозите по 15 евро (150 турски лири) за флакон, въпреки че не е ясно на кого са продали ваксините в страната, тъй като ваксинациите са безплатни и лесно достъпни.

Те продавали дори и празните флакони от използваните ваксини за по 20 лири, като твърдели, че някои си правели колиета от тях. 

Сестрите бяха задържани миналата седмица. Други трима служители на същата частна болница бяха освободени под гаранция в очакване на окончателното решение на съда. Заподозрените ще бъдат съдени по обвинения в измама, застрашаване на здравето на другите и подправяне на официални документи за ваксинация, пише Марица..

 

 


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com