СИРИЗА: Нереалистично е Гърция да погаси целия дълг

СИРИЗА: Нереалистично е Гърция да погаси целия дълг | StandartNews.com

Атина. Нереалистично е да се очаква Гърция напълно да погаси огромния си дълг. Това заяви говорителят на СИРИЗА Евклид Цакалотос пред BBC.

„Никой не вярва, че гръцкият дълг може да се изплати", обясни той.

Не съм срещал икономист, който да ми каже, че Гърция ще си изплати целия дълг. Не може да стане, добави Цакалотос. Лидерите на ЕС сега трябва да покажат, че са готови да работят със СИРИЗА, смята той.

Ще бъде много забавна и много опасна Европа с много центробежни политически сили, ако те сигнализират, че след проведения демократичен вот не се интересуват от разговори с новото правителство. Ще бъде финален сигнал, че това е Европа, която не може да приложи демократични и социални промени, коментира още говорителят.

Би било „моят най-лош кошмар, ако еврозоната се разпадне заради провала на Гърция", стана ясно от изказването на Цакалотос.

„И ако Гърция се провали и бъде извадена от еврозоната, валутният съюз ще се разпадне. Казах ме още от самото начало, че еврозоната е опасна, еврото е опасно, но не е заплашено от СИРИЗА...заплашено е от политиките на строги икономии", каза още представителят на новото гръцко правителство.

Припомняме, че вчера лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас положи клетва като премиер. Той ще има десет министри в кабинета си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай