Сирийската армия е убила най-известния екзекутор на ИД

Сирийската армия е убила най-известния екзекутор на ИД | StandartNews.com

Сирийската армия е убила най-известния палач-екзекутор на Ислямска държава - Мохамед Хамдуш по време на ожесточените боеве в провинция Алепо, съобщава порталът Al Masdar News.

Хамдуш, с прозвището "Кокито Обезглавителя" е бил елиминиран от отряд "Гепард" на сирийската армия по време на ожесточената битка за военното летище Куайрес, което две години бе под обсадата на екстремистите.

Хамдуш, бе известен с това, че се снимаше как реже главите на военни и цивилни в равнините Деир Хафер, източно от Алепо.

Според твърдения той е бил заснет как обезглавява заловените сирийски войници от военно летище Табака в Ал-Рака. Може би, най-известното видео на Хамдуш е как реже главите на петима невъоръжени цивилни, осъдени на смърт по подозрение в шпионаж в полза на сирийските власти.

Според изданието, Хамдуш не просто е служел на самопровъзгласилия се ислямистки халифат, но е бил лично подчинен на лидера на Ислямска държава Ибрахим Али ал Бадри (Абу Бакр ал Багдади).

Според доклад, публикуван от ИД, Мохамед Хамдуш е родом от Мароко; През 2014 г. той отговорил на "покана за джихад" и заминал за Сирия, за да помогне за създаването на Ислямския халифат на самопровъзгласилия се "халиф", Шейх Ибрахим Абу Бакр ал Багдади (лидер на ИД).

Неговата възраст не се уточнява.

Известно е, че в Сирия той среща своя сънародничка, дошла по същите причини в страната, за която по-късно се жени.

Като сватбен подарък Кокито дал на невястата си "Шахид пояс" - импровизирано взривно устройство, което слагат атентаторите самоубийци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай