Синът на вицепрезидента на САЩ почина

Синът на вицепрезидента на САЩ почина | StandartNews.com

По-големият син на вицепрезидента на САЩ на Джо Байдън, Бо почина от рак на главния мозък на 46 години. Това съобщиха от пресслужбата на Белия дом.
„Съобщавам за смъртта на нашия съпруг, брат и син, Бо, след като той се бори с рака на мозъка с такава чест, мъжество и сила, които той демонстрираше във всеки един ден на своя живот", се казва в изявление на вицепрезидента на САЩ, разпространено от пресцентъра Белия дом.

Бо Байдън по-рано през май бе хоспитализиран в клиника за лечение. Синът на вицепрезидента на САЩ бе главен прокурор на щата Делауеър, а в последно време работеше в инвестиционна фирма. Байдън-младши също е работил в Косово и е ветеран от войната в Ирак.

Бо Байдън е претърпял инсулт през 2010 година.

Другияг син на вицепрезидента - Хънтър Байдън влезе през 2014 г., след посещение на баща му в Киев, в съвета на директорите на компанията Burisma Holdings - най-големият независим производител на газ в Украйна. Това даде повод вицепрезидента Джо Байдън да бъде критукуван, че покровителста политически назначения и че фамилията му има бизнес интереси от кризата в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай