Шулц: Г-н Ердоган, прекрачихте границата

Шулц: Г-н Ердоган, прекрачихте границата | StandartNews.com

„Неприемливо е президент на друга държава да твърди, че ние в Германия нарушаваме демократичните правила, заради това, че се чувства окарикатурен. Трябва да изясним на Ердоган: в нашата държава има демокрация. Точка". Това заяви председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, който остро разкритикува турския президент Реджеп Ердоган.

„Той е човек на точната дума. Но и разбира такава. Затова трябва да му се каже: уважаеми господин Ердоган, прекрачихте границата. Не може така", коментира социалдемократът, цитиран от Die Zeit.

По-рано днес Ердоган обяви, че Турция ще подкрепя „докрай" Азербайджан в конфликта с Армения за Нагорни-Карабах. „Молим се нашите братя азербайджанците да победят в боевете с възможно най-малко загуби", обяви той в САЩ.

Ердоган отправи нападки срещу Минската група, която под егидата на съпредседателите Франция, Русия и САЩ от години напразно се опитва да намери решение на конфликта. „Ако Минската група бе взела справедливи и решителни мерки, такива неща нямаше да се случат, заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай