Щурм на молдовския парламент (ВИДЕО)

Щурм на молдовския парламент (ВИДЕО) | StandartNews.com

Демонстранти щурмуваха молдовския парламент в столицата Кишинев. Хиляди излязоха пред сградата, за да поискат предсрочни избори в страната.

Хората успяха да проникнат полицейската блокада и да нахлуят в сградата на парламента с викове: "Долу парламента", "Долу мафията", "Долу Филип".

Полицията е използвала сълзотворен газ, шумови гранати и палки, за да разпръсне демонстрантите предаде РИА Новости. По-късно депутатите, преоблечени като полицаи, са изведени от сградата. 

Над 10 души са ранени в сблъсъците пред парламента. Един от представителите на десницата – Кирил Моцпан е с рана на главата. Лидерът на Либералната партия Михай Гимпа също е бил нападнат от недоволните граждани.

Програмата за реформи на новото правителство с новия премиер Павел Филип, срещу който се обявиха протестиращите, както и състава на кабинета, бе подкрепена от 57 депутати от общо 101. След това президентът на Молдова Николай Тимофти подписа указа за утвърждаване на новото правителство, което разгневи хората и те излязоха на улицата.

Вижте повече от видеото:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай