Шри Ланка отваря за туристи

При пристигане всички чужденци са длъжни да си направят PCR тест

Шри Ланка отваря за туристи | StandartNews.com

Шри Ланка обяви, че е готова отново да приема чуждестранни туристи от 23 януари 2021 г.

Страната обяви и условията, при които ще е разрешено влизането и пребиваването  с туристически цели. Посетителите, независимо дали са индивидуално пътуващи или са част от организиран тур, трябва да пребивават в страната за не по-малко от 14 дни. При пристигане всички чужденци са длъжни да си направят PCR тест.

Туристите ще могат да се настаняват само в сертифицирани от властите хотели, които са 131 на брой, а 47 са отделени за настаняване само на чужденци. Посетителите ще бъдат разделяни в “потоци” и ще се следи да няма засичане и смесване на туристи от различни потоци.

Само 14 забележителности в страната ще бъдат отворени. Сред тях са свещеният храм на зъба на Буда, национален парк Синхараджа, Яла, Каудула, зоопарк и център за слонове Пинауала, пещерният храм Дамбула, ботаническата градина Перадения и мястото за наблюдение на китове Мириса.

Според властите на страната много авиокомпании вече са проявили интерес към възобновяване на полетите до Шри Ланка, а летищата ще започнат дейност два дни по-рано, от 21 януари.

Въпреки усложнените условия за посещение на страната, властите на Шри Ланка се надяват да посрещнат поне 1,5 милиона туристи през 2021 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай