Шойгу излезе под прожекторите. Показа сила

Той провери предния пункт за управление на едно от подразделенията на Западната група войски в зоната на войната

Шойгу излезе под прожекторите. Показа сила | StandartNews.com

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу неочаквано се появи под прожекторите. Той провери предния пункт за управление на едно от подразделенията на Западната група войски в зоната на войната, съобщиха от руското Министерство на отбраната. Това стана два дни след бунта на Пригожин срещу него. Шойгу обаче не коментира похода на Пригожин и демонстрира силата и влиянието си.

    „По време на работа в зоната на войната руският министър на отбраната армейски генерал Сергей Шойгу провери предния контролен пост на едно от формированията на Западната група войски“, съобщиха от министерството.

От там отбелязват, че на командния пункт ръководителят на руското военно ведомство е изслушал доклада на командира на групировката генерал-полковник Евгений Никифоров за текущата обстановка, характера на действията на противника и изпълнението на бойните задачи от руските войски на основните тактически направления.

Никифоров докладва на Шойгу и за формирането и текущата бойна пренастройка на новосформираните резервни полкове за Западната групировка войски. На среща с командването на групировката Шойгу отбеляза високата ефективност на откриването и поразяването на военна техника и струпвания на противников личен състав в тактическите направления на зоната на отговорност на групировката.

    „На командващия и командирите на Западната група войски е поставена задача да продължат активното разузнаване за предварително разкриване на плановете на противника и предотвратяване на тяхното изпълнение на далечните подстъпи към линията на съприкосновение“, добавиха от руското министерство на отбраната.

„Шойгу обърна специално внимание на организирането на всестранна поддръжка на войските, участващи в специалната военна операция, и създаването на условия за безопасно настаняване на личния състав“, се казва още в изявлението.

Руският министър на отбраната проведе среща и с командването на групировката на силите „Запад“. По време на срещата министърът отбеляза високата ефективност на групировката при откриването и поразяването на вражеска техника и личен състав, съобщиха от Министерството на отбраната.

От там отбелязват, че Шойгу е инструктирал ръководството на групировката да продължи активното разузнаване за разкриване и разрушаване на плановете на противника на далечните подстъпи към линията на съприкосновение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай