Шегички за сметка на Сирия

Шегички за сметка на Сирия | StandartNews.com

Докато светът трескаво очаква какъв ще е изходът от сирийската криза, социалните мрежи изобилстват от карикатури на световни лидери, от които зависи съдбата на Сирия. Една карикатура показва американския президент да къса листенцата на маргаритка и да си мърмори "бомбардирам, не бомбардирам": привърженици, но и противници на сирийския режим се шегуват и забавляват в социалните мрежи с колебанията на Барак Обама, пише АФП в кореспонденция от Дамаск.

"Веднага щом американският Конгрес ми даде зелена светлина за удара, ще поискам становището на жена ми Мишел и на родата й. Ако кажат "да", тръгваме!", обяснява Обама със сериозно изражение в карикатурите, публикувана във Фейсбук. Много от карикатурите осмиват "нерешителността" на американския президент, а други го изобразяват с огромните миши уши на популярния анимационен герой Мики Маус. Сред шегите в обръщение е тази за младеж, който предлага брак на годеницата си, а тя му отвръща: "Скъпи, да изчакаме удара и после ще видим." Или историята за съпруга, който настоява пред жена си да наемат къща преди удара. Напротив, отвръща съпругата, "след това ще бъде по-евтино". Друго послание в мрежата призовава с чувство за хумор сирийците да се абонират за програма, наречена "Кери, информирай ме на всяка цена", чрез изпращане на празен SMS на две компании за мобилна телефония "Сириятел" и MTN, за да разберат датата на удара.

При отсъствието на извънредни мерки от страна на сирийския режим подигравките са насочени и към паниката, която предизвиква в региона възможността за удар.

"Израелците раздадоха противогази, йорданците са в състояние на тревога, турците денонощно разполагат противовъздушни ракети, ливанците са нервни, иракчаните са объркани, а египтяните следят нашите новини повече от собствените си. Сигурно ли е, че тъкмо Сирия ще бъде ударена?", иронизира един сирийски потребител на Фейсбук. Вдъхновявайки се от предаването на футболни мачове, други предлагат "да се инсталират гигантски екрани на публичните места, за да могат гражданите да наблюдават на живо военния удар". "По този повод предлагаме вечер с наргиле и напитки", шегува се потребителят на социалната мрежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай