Ще заровят ли томахавката Путин и САЩ? Говори Песков

Вратата за преговори между Москва и Запада е все още отворена, заяви говорителят на Кремъл

Ще заровят ли томахавката Путин и САЩ? Говори Песков | StandartNews.com

Скокът на цените на потребителските стоки в глобален мащаб е заради войната в Украйна, а не заради санкциите срещу Русия. Това обяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на среща на министрите на отбраната от Алианса. Американският президент Джо Байдън обяви, че Съединените щати ще строят силози за зърно на границата между Украйна и Полша.

Алиансът трябва да изгради още по-висока готовност за защита и да засили бойните способности по Източния фланг, заяви генералният секретар Йенс Столтеберг на срещата на министрите от НАТО.

„В отговор на руската инвазия ние засилихме възможностите си за защита и сигурност на всеки сантиметър от територията на НАТО”, каза той.

Вратата за преговори между Москва и Запада е все още отворена, заяви говорителят на Кремъл. Руските власти коментираха влошените отношения с държавите от Евросъюза и Съединените щати, но според тях е имало напрежение още преди началото на военните действия в Украйна.

„Комуникацията, в която ще участваме, ще бъде на основите на взаимно уважение, неделимост, сигурност, отчитането на взаимните безпокойства и на взаимната изгода", посочи Песков.

Той все пак допълни, че затоплянето на отношенията със Съединените щати и Евросъюза засега не се очертава. Затова допринася и последното изявление на президента Байдън, който отново обвини Путин за блокираните доставки на храна. Той заяви, че няма време за преговори и затова страната му ще предприеме собствени мерки.

„Войната на Путин не само заличи украинската култура, изби хора и използва безброй военни престъпления, но и блокира хиляди тонове пшеница за хората по света. Но ние ще построим временни силози по украинската граница, включително и в Полша. Така доставките ще достигнат Европа, океана и после целия свят”, посочи Байдън.

Междувременно ожесточените сражения в Донецк продължават. След постоянните бомбардировки местното летище сега е изцяло изпепелено.

Украинските сили понасят болезнени загуби в боевете както в Северодонецк и Лисичанск, така и в региона на Харков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай