Ще възражда ли СССР? Какво поиска Путин от бившите републики

Руският президент се обяви за по-близки връзки между страните от някогашния Съветски съюз

Ще възражда ли СССР? Какво поиска Путин от бившите републики | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин се обяви за по-близки връзки между страните от бившия Съветски съюз - 30 години след разпадането му, предаде ДПА.

Путин говори днес на среща в Санкт Петербург на Общността на независимите държави (ОНД) - доминиран от Русия блок. Много неща се промениха драматично през последните десетилетия, каза руският президент. Той увери, че връзките между бившите съветски републики са се запазили и играят положителна роля, но в същото време призна, че тези държави са поели по много различен път.

ОНД бе създадена през декември 1991 г. заради въпроси в областта на сигурността и икономиката, стоящи пред страни членки, заяви Путин.

Той многозначително не спомена Украйна и Грузия, които напуснаха общността след конфликти с Русия съответно през 2014 и 2008 г. и искат да се присъединят към НАТО.Този месец Москва поиска от алианса гаранции, че няма да се разширява на изток - нещо, което той отказва да й обещае.В същото време много от бившите съветски републики като Беларус, Казахстан и Армения остават съюзници на Русия, отбелязва ДПА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай