Сергей и Шулц със старт на евровота от Букурещ

Червените обявяват листата си за Брюксел на 15 март

Сергей и Шулц със старт на евровота от Букурещ | StandartNews.com

София. Соцлидерът Сергей Станишев и кандидатът за президент на Европейската комисия на ПЕС Мартин Шулц ще открият заедно кампанията на социалистите в Румъния. Това съобщи за "Стандарт" Станишев и уточни, че самият той като президент на ПЕС и Шулц ще имат паралелни трасета за агитацията на червените в Европа. Там, където се налага, ще бъдем и двамата, каза още социалист номер 1.

 

Лично премиерът Виктор Понта е помолил лидерът на ПЕС за рамо в оспорваната битка за първото място на румънските социалисти по време на евроизборите. Като президент на ПЕС Станишев ще има още няколко знакови събития по време на кампанията в страни от ЕС. До дни ще станат ясни и датите за агитационните мероприятия, като едно от тях е форумът "За социална Европа" в Брюксел.

 

Днес Станишев ще предложи на Националния съвет на БСП декларация срещу национализма. Текстът бе коментиран над 3 часа по време на извънредно Изпълнително бюро на партията вчера. Пленумът на социалистите ще заклейми проявите на национализъм у нас от последните седмици. Още по време на конгреса на ПЕС Сергей заяви, че "това е много опасна игра с огъня, има голяма разлика между родолюбие, патриотизъм и национализъм и ксенофобията и омразата към различния по етнос или религия, и това е голяма заплаха за страната".

 

Следващата седмица вероятно червените ще гласуват и своята евролиста. По предварителна информация пленумът за кандидатите-евродепутати ще е в събота на 15 март. Вече е ясно, че листата ще бъде оглавена от Станишев. Илияна Йотова, Георги Пирински, Достена Лаверн, Петър Курумбашев, Светлина Йолчева от социалдемократите, Деница Караджова и Евгени Кирилов са в първите редици

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай