Сепаратисти навлизат в Славянск, взривове в Луганск

Сепаратисти навлизат в Славянск, взривове в Луганск | StandartNews.com

Славянск. Нови осем камиона и четири автобуса със сепаратисти са навлезли в Славянск, за да окажат подкрепа в боевете между правителствените сили и проруските бунтовници, предава украинската информационна агенция УНИАН.

ИТАР-ТАСС съобщава, че в момента в Славянск текат арести на всички мъже на възраст между 25 и 35 години, цитирайки председателят на парламента на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики Олег Царьов.

Мъжете биват задържани, независимо дали са членове на т. нар. опълчение и дали носят оръжие, подчертава Царьов. Той добави, че украинската армия е обстрелвала с артилерия жилищни квартали на град Луганск и има пострадали при стрелбата.

Междувременно стрелба и мощни взривове се чуват в Луганск, а градските власти съветват местните жители да не излизат на улицата.

Според агенцията най-вероятно стрелбата идва от танкове.

Кметът на Луганск Сергей Кравченко е отправил призив към жителите да не напускат домовете си заради изострената обстановка в града, съобщава агенция "Новости". Според щаба на на сепаратистите продължителният обстрел е бил с ракетни установки "Град", а жителите спешно се спускат в бомбоубежищата или напускат района на обстрела".

Съобщава се и за няколко взрива в района на летището. Според същите източници на обстрел от правителствените сили са подложени и райони край градовете Краснодон, Свердловск и пункта "Изварино" на границата с Русия.

От дни ръководството на Антитерористичната операция (АТО) и ръководителите на т.нар. Луганска народна република водят пропагандна война, като и двете страни претендират да вземат надмощие в битката за населеното място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай