Сеч в SpaceX. Служители плюят Мъск, защо

Те подписали писмо, в което се критикува главният изпълнителен директор

Сеч в SpaceX. Служители плюят Мъск, защо | StandartNews.com

Сеч в компанията на Мъск SpaceX. Били са уволнени някои служители, подписали писмо, в което се критикува главния изпълнителен директор и начина, по който компанията прилага вътрешните правила, става ясно от имейл до служителите от президента на SpaceX, за което потвърждават и източници на The Wall Steet Journal.

Президентът на SpaceX Гуийн Шотуел заяви, че компанията е провела разследване и е решила да уволни няколко служители, се казва в имейла, с копие от който разполага The Wall Street Journal.

Тя каза, че писмото е отклонило вниманието на служителите от дейността на компанията, и изрази несъгласие с начина, по който мейлът е била разпространен.

В имейла ѝ не се посочва колко души е освободила компанията. Според източник, запознат със ситуацията, поне двама души, които са помогнали за ръководенето на усилията, са били уволнени.

Някои служители на компанията наскоро написаха писмо, в което нарекоха публичните изявления и поведението на Мъск, особено през последните няколко седмици, смущаващи и разсейващи. В писмото от ръководството на SpaceX се иска публично да отдели компанията от личния бранд на Мъск и да предприеме стъпки за преодоляване на това, което, според тях, е разминаване между декларираните ценности на SpaceX и настоящите ѝ системи и фирмена култура, предава investor.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай