Сблъсъци в Славянск, има жертви

Сблъсъци в Славянск, има жертви | StandartNews.com

Славянск. Украинската армия щурмува Славянск, а колона военна техника се опитва да достигне до центъра на града. Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на щаба на опълченците.

Артилерийски обстрел в Славянск е бил превзет около 5 часа тази сутрин от армията. Сблъсъци са избухнали на няколко пропускателни пункта.

Бойни действия има в района на селищата Ставки и Дробишево, близо до Красний Лиман.

„Проруски активисти нападнаха украинските военни, които провеждат антитерористична операция в района на Славянск в Донецка област", каза ръководителят на Центъра за военно-политически изследвания Дмитрий Тимчук, цитиран от УНИАН.

Атаката на бунтовниците е била отбита.

Един човек е бил убит в сраженията, а други 13 украински военни са ранени, изтъкна Тимчук. Най-малко две са жертвите от проруски активисти.

В момента се провежда настъпателна фаза на антитерористичната операция и има интензивна престрелка, призна украинският вътрешен министър Арсен Аваков. Той обясни, че проруските активисти успяват да отбиват атаките.

Жителите на Славянск и Краматорск да не напускат домовете си и да не се доближават до позициите на бунтовниците, предупреди Аваков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай