Саудитска Арабия изгони трима мъже, били "много красиви"

Саудитска Арабия изгони трима мъже, били "много красиви" | StandartNews.com

Рияд. Мъже бяха депортирани от Саудитска Арабия заради факта, че са много красиви. Това съобщава бТВ, като се позовава на арабски вестник.

Тримата мъже били принудително „премахнати" от годишен културен фестивал в страната и изпратени обратно в Обединените арабски емирства (ОАЕ), след като било преценено, че жените няма да могат да им устоят.

Делегатите присъствали за фестивал, посветен на културното наследство в Рияд, когато представители на религиозната полиция нахлули и ги изгонили. Обяснението било, че са „прекалено красиви" и жените могат „да си паднат" по тях, според арабски вестник.

Последвало и официална изявление на ОАЕ, в което се посочва, че органите на реда действали, защото били разтревожени от неочакваното присъствие на неназована дама на техния павилион.

„Нейната поява беше съвпадение и не беше включено в програмата, която представихме пред мениджмънта на събитието", обяснил началникът на делегацията на ОАЕ.

Не става ясно обаче дали присъствието на мистериозната жена е свързано с изгонването на „красивите" мъже.

Арабският вестник съобщава още, че след инцидента ръководството на събитието се е погрижило да депортира красивите мъже обратно в Абу Даби.

С мнозинство от сунитски мюсюлмани Саудитска Арабия е с дълбоко религиозно и ултраконсервативно общество, което забранява връзките на жени с мъже извън общността и отказва да им предостави същите права като тези на силния пол.

Това е и единствената държава в света, в която е забранено на дамите да шофират. Наскоро в страната започна и дебат по тази тема.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай