САЩ и Русия си гонят дипломати

САЩ и Русия си гонят дипломати | StandartNews.com

Дипломатически скандал избухна между САЩ и Русия, като двете държави изгониха взаимно дипломати на отсрещната страна, съобщи Би Би Си.

В петък руските медии разпространиха скандален видеоклип, на който се вижда как руски полицай напада служител на американското посолство в Москва. Обяснението на руските власти е, че дипломатът е отказал да се легитимира и е работел за ЦРУ. Според САЩ обаче той се е легитимирал, а след това е бил повален на земята от служителя на реда.

Няколко часа по-късно говорителят на Държавния департамент обяви, че в отговор на атаката са експулсирани двама руски дипломати от Вашингтон. Въпросното нападение било извършено на 6 юни, а руснаците си тръгнали от страната на 17 юни, уточнява Кърби.

Часове по-късно дойде и реакция от Русия, че двама служители на американското посолство в Москва - дипломат и помощничка, също са били върнати в родината си.

Миналия месец от Държавния департамент алармираха, че в последно време е зачестило насилието срещу американски представители в Москва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай