САЩ готви финансови санкции за насилието в Украйна

САЩ готви финансови санкции за насилието в Украйна | StandartNews.com

Вашингтон. Президентът на САЩ Барак Обама подготвя финансови санкции, които биха могли да бъдат наложени на Украйна, ако насилието в политическата криза в Украйна ескалира, предаде Ройтерс, като цитира сътрудници в Конгреса на САЩ.

Според медията източниците, пожелали анонимност, заявили, че са обсъждали подготовката със служители на администрацията. Окончателните подробности по санкциите не са изработени, но те можело да бъдат приложени бързо срещу правителствени служители (или лидери на протестното движение) в случай на широко разпространеност насилие.

Разтревожен от кризата, Вашингтон отмени визите на някои украински официални представители.

Комисията по външните отношения в Камарата на представителите вчера прие резолюция, призоваваща всички страни в конфликта да се въздържат от насилие и да работят за мирно решение.

Междувременно бе съобщено, че руските митници са подновили щателните проверки по границите с Украйна. Федерацията на работодателите в Украйна, оглавявана от олигарха Дмитрий Фирташ, обяви, че руските митници отново са въвели времеемки и скъпо струващи проверки на украинския внос. Все още руските власти не са потвърдили официално информацията. Търговският удар е с прицел върху бизнеса в Украйна, който съчувства на протестното движение и се стреми към скорошно подписване на споразумение за асоцииране и зона за свободна търговия с ЕС, твърди в. "Независимая газета".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай