САЩ с голяма новина за България

Говори военният министър Лойд Остин

САЩ с голяма новина за България | StandartNews.com

България ще даде на Украйна компоненти, за да може тя да засили своите ракетни системи С-300.

Това съобщи военният министър на САЩ Лойд Остин в Брюксел по време на срещата на министрите на отбраната на страните от НАТО.

Той говори след заседание на Контактната група за отбрана на Украйна, в която членуват около 50 държави, предаде БНР.

С-300 е съветска система за противовъздушна отбрана със среден радиус на действие. По класификацията на НАТО системата се нарича SA-10. Приета е на въоръжение в СССР през 1978 г.

Предназначена е за отбраната на големи промишлени и административни обекти, военни бази и постове за управление от удари. Способна е да прехваща както ракети, така и самолети.

С-300 е първият многоканален зенитно-ракетен комплекс, способен да проследи до 100 и да порази до 12 цели едновременно.

Системата е на въоръжение в България от 1988 г. От страните членки на НАТО само Словакия все още оперира с такива комплекси.

Въпреки че ракетите за С-300 се съхраняват в херметично затворени метални цилиндри, 35 години са значителен период от време и при обследването на част от боеприпасите са установени дефекти. Българското правителство взе решение вместо да бъдат бракувани, дефектните ракети да се дадат на Украйна за резервни части.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
6 Коментара
Асен
преди 6 месеца

И аз имам ГОЛЯМА НОВИНА ЗА САЩ; САЩ ДА ВЪРВИ НА МАЙНАТА СИ! СРЕДЕН ПРЪСТ ЗА САЩ е втората ми новина за САЩ. Трета ми новина е: САЩ да върви по дяволите. САМО КОЛКО СА НАГЛИ!! Нз какво д-р човек може да коментира върху подобна нагла безпардонност. САЩ били казали какво България щяла да направи. Сащ да върви на майната си. Това пък е моята новина за САЩИСТАН. Време е Българите да свалим наглото , продажно уж Българско правителство сглобено в американското посолство. Безпардонната наглост на американските евреи минава всякакви граници и правителството на Сирия Денков ще падне до 18 Ноември тази година ако продължава да се подчинява на краварите

Откажи
Асен
преди 6 месеца

Защо американците все се хващат с България,а не с Франция, например? Защо пак тези бастуни се занимават с нас? Нали са голямата работа и са мн велики? За какво им е "дребна" България щом са толкова велики? Омръзна ми от тези свине! Мразя САЩ. Искам потоп да залее САЩ. Защо САЩ не иска от Англия да изпраща оръжия или Полша ,а все навират България? Случайно? 💯% НЕ е случайно.

Откажи
Асен
преди 6 месеца

Сериозно ви казвам, вече МРАЗЯ АМЕРИКА ! Мразя тази гнусна, скапана дупка. Мразя я защото вече прозрях истината; злото на България идва изцяло от сащ. Преди идваше от Русия. По-преди от Турция. Но днес идва от сащ.

Откажи
Стефка
преди 6 месеца

Ужас!Ужас!Затриха ни!

Откажи
Боби
преди 6 месеца

Нали С- 300 които и дадохме не ставаха, защо са части?

Откажи
Batal
преди 6 месеца

Ами САЩ така случайно да вземе да сключи един договор с нас и на тройна цена както Те ни набутват да си платят тия С300 а после като са негодни да си ги врът кадето трябва.И въпроса, ние най-бедните ли сме длъжни да храним и САЩ и Запада.А те с тези буклуци-военна техника от 70-те да мажат положението.Защото там за да утилизат тази техника,ще им струва по-скъпо...Ама ние сме много тъпи...Чак ни се радват и възхищават и подкрепят:)))

Откажи