САЩ обявяват до седмица санкции срещу Русия

В доклад на американското разузнаване се твърди, че Путин е знаел и вероятно е направлявал руските опити за манипулация на предизборната кампания в САЩ

САЩ обявяват до седмица санкции срещу Русия | StandartNews.com

Очаква се до следващата седмица САЩ да наложат санкции на Русия за нейната предполагаема намеса в президентските избори през 2020 г., съобщи СNN, цитирана от Ройтерс.

Според телевизията, позоваваща се на анонимни източници от администрацията във Вашингтон, на Иран също може да бъдат наложени санкции, предава БТА.

В разпространен във вторник доклад на американското разузнаване се твърди, че президентът на Русия Владимир Путин е знаел и вероятно е направлявал руските опити за манипулация на предизборната кампания в САЩ миналата година. Целта е била да се помогне на президента Доналд Тръмп чрез "подвеждащи и необосновани обвинения" към опонента му Джо Байдън, се казва в доклада от 15 страници, разпространен от Службата на директора на Националното разузнаване.

На въпрос по повод документа, член на администрацията на Байдън, пожелал анонимност, каза, че президентът е заявил "ясно", че САЩ трябва да реагират на дестабилизиращите действия на Русия. По думите на източника след поредицата действия във връзка с опита за убийство на Алексей Навални скоро ще има "още много" действия, съобщи Ройтерс.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай