САЩ купуват още 1,25 млн. дози коктейл от антитела

Терапията на Regeneron вероятно ще бъде ефективна и срещу новите варианти на коронавируса

САЩ купуват още 1,25 млн. дози коктейл от антитела | StandartNews.com

Американското правителство ще закупи 1 250 000 допълнителни дози коктейл от антитела срещу COVID-19 на Regeneron Pharmaceuticals за около 2,63 милиарда щатски долара, предаде Reuters.

Коктейлът, комбинация от моноклонални антитела (комбинация от казиривимаб и имдевимаб), беше разрешен през ноември за спешна употреба от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA).

Министерството на здравеопазването и социалните служби заяви, че дозите ще бъдат доставени през първата половина на 2021 г. за лечение на нехоспитализирани, високорискови пациенти с COVID-19.

„Тъй като случаите на COVID-19 продължават да се увеличават, лечението на хора с леки или умерени инфекции може да помогне за предотвратяване на хоспитализации“, заяви в изявление помощник-секретарят на HHS Робърт Кадлек.

Лечението с Regeneron, което беше дадено и на американския президент Доналд Тръмп по време на инфекцията му с COVID-19, е част от клас лекарства, известни като моноклонални антитела, които са произведени копия на антитела, създадени от човешкото тяло за борба с инфекциите.

Здравните системи казват, че бавно вкарват употребата на антителата поради допълнителните усложнения по време на пандемията - включително изисквания за бързо диагностициране и необходимост от изолиране на инфекциозни пациенти.

Към днешна дата Службата на HHS на помощник-секретаря (ASPR) е отпуснала над 127 700 лечебни курса на терапията, съобщи агенцията във вторник.

Терапията на Regeneron вероятно ще бъде ефективна и срещу новите варианти на коронавируса, идентифицирани досега в няколко страни, заяви компанията по-рано тази седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай