САЩ - избягвайте България, заразена е!

Американците ни нарочиха заради процента болни

САЩ - избягвайте България, заразена е! | StandartNews.com

България в Източна Европа в понеделник премина в категорията с най-висок риск в списъка на Съветите за контрол и превенция на заболяванията на САЩ за пътувания за дестинации по целия свят, съобщава СиЕнЕн.

Дестинациите, които попадат в категория "Много високо ниво на Covid-19" от ниво 4, са имали повече от 500 случая на 100 000 жители през последните 28 дни, според критериите на CDC.

Хората трябва да избягват пътуванията до места, определени с известие "Ниво 4", препоръчва CDC. Всеки, който трябва да пътува, първо трябва да бъде напълно ваксиниран, съветва агенцията. Почти 90 дестинации вече са изброени като ниво 4.

Сред скандинавските държави Норвегия също се изкачи до "Ниво 4: Covid-19 Много високо", точно когато страната облекчи повечето от вътрешните си ограничения, свързани с Covid през уикенда. Съседите Швеция и Дания са включени в категория ниво 3 на CDC.

"Напълно ваксинираните пътници е по-малко вероятно да се заразят и да разпространят Covid-19. Въпреки това, международните пътувания създават допълнителни рискове и дори напълно ваксинираните пътници могат да бъдат изложени на повишен риск от получаване и евентуално разпространение на някои варианти на Covid-19", посочва агенцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай